Tunnbrödsrulle eli rieskarulla nakilla ja muusilla.
Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen
Tunnbrödsrulle eli rieskarulla nakilla ja muusilla
15 min . helppo . noin 9 e
4 annosta
1 pieni salottisipuli
1 laakerinlehti
1 tl kokonaisia mustapippureita
4–8 pitkää nakkia
6 dl perunamuusia
4 suorakaiteenmuotoista rieskaa (esimerkiksi Ikea)
Tarjoiluun: sinappia, ketsuppia, mummonkurkkuja, paahdettua sipulia, ruohosipulia, salaattia, skagenröraa
1. Tee nakeille keitinliemi. Mittaa kattilaan vettä ja lisää kuorittu, paloiteltu sipuli, laakerinlehti ja pippurit. Keitä nakit ja pidä lämpiminä.
2. Lämmitä perunamuusi.
3. Laita muusi ja nakit rieskalle. Anna jokaisen syöjän maustaa oma annoksensa mielihalujen mukaan sinapilla, ketsupilla, kurkuilla ja paahdetulla sipulilla. Rullaa tai taita rieskat. Viimeistele ruohosipulilla ja halutessasi skagenröralla.
Skagenröra
Skagenröra eli katkaraputahna on täydellinen säestäjä kesäisen kalapöydän ruoille. Jos tahnaa jää yli, tarjoa sitä yöruokahodareiden välissä. Tee skagenröra yhdistämällä katkarapuihin majoneesia ja ranskankermaa. Mausta hienonnetulla punasipulilla, mustapippurilla ja tillisilpulla. Viimeistele halutessasi piparjuurella tai sitruunankuoriraasteella.
vinkki!
Valmistele kaikki etukäteen jääkaappiin ja kypsennä nakit juuri ennen tarjoilua. Anna jokaisen syöjän koota oma annoksensa.
Tunnbrödsrulle eli rieskarulla nakilla ja muusilla.
Reetta Pasanen
Raikas sorbetti soseutetaan mustaherukoista ja maustetaan ripauksella kardemummaa upean makuiseksi. Kaavi sorbetti juhlavasti tarjolle isolle tarjoiluvadille ja koristele kaupan pussimarengeilla ja tummalla suklaalla. Jos alkuruoasta jäi tähteeksi tuoretta minttua, heitä päälle muutama lehti rikastamaan makua ja näköä.
Raikas sorbetti soseutetaan mustaherukoista ja maustetaan ripauksella kardemummaa upean makuiseksi. Kaavi sorbetti juhlavasti tarjolle isolle tarjoiluvadille ja koristele kaupan pussimarengeilla ja tummalla suklaalla. Jos alkuruoasta jäi tähteeksi tuoretta minttua, heitä päälle muutama lehti rikastamaan makua ja näköä.
Espanjalaisen bogueronesin tapaan sitruunalla, valkosipulilla ja tuoreilla yrteillä maustetussa ja maukkaassa liemessä marinoituneet muikut lastataan paistettujen perunoiden päälle ja tarjoillaan alkuruokatapaksina. Muikut voi pistää marinoitumaan parikin päivää ennen tarjoilua. Vaihda tuoreet yrtit raikkaisiin ennen tarjoilua.
Espanjalaisen bogueronesin tapaan sitruunalla, valkosipulilla ja tuoreilla yrteillä maustetussa ja maukkaassa liemessä marinoituneet muikut lastataan paistettujen perunoiden päälle ja tarjoillaan alkuruokatapaksina. Muikut voi pistää marinoitumaan parikin päivää ennen tarjoilua. Vaihda tuoreet yrtit raikkaisiin ennen tarjoilua.
Kauratto on parhaimmillaan, kun se on risottomaisen löysää. Juuriselleripyörykät sopivat hienosti kauraton keralle, mutta maistuvat myös sellaisInaan pääruokana esimerkiksi salaattibowlissa tai perunasoseen kanssa. Juurisellerin klassinen kumppani omena makeuttaa ja jeera maustaa kasvispyörykät mehevän makuisiksi.
Kauratto on parhaimmillaan, kun se on risottomaisen löysää. Juuriselleripyörykät sopivat hienosti kauraton keralle, mutta maistuvat myös sellaisInaan pääruokana esimerkiksi salaattibowlissa tai perunasoseen kanssa. Juurisellerin klassinen kumppani omena makeuttaa ja jeera maustaa kasvispyörykät mehevän makuisiksi.
© Fokus Media Finland. Materiaalin kopioiminen muuhun kuin yksityiseen, ei-kaupalliseen käyttöön kielletty.
Aineiston käyttö uuden palvelun osana kielletty.
Fokus Media Finland Oy, Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki, Y-tunnus 2618356-2