Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen
Italialainen sitruuna-ricottakakku
20 min + paisto ja jäähdytys 2 t . helpohko . 13 e
12 palaa
4 kananmunaa
125 g huoneenlämpöistä voita
2 ½ dl sokeria
1 tl vaniljatahnaa tai vaniljasokeria
3 ison (luomu)sitruunan kuoriraaste
5 dl mantelijauhetta (200 g)
1 prk (250 g) ricottajuustoa
Koristeluun:
5 dl tomusokeria, sitruunamehua, paahdettuja mantelilastuja
Vuoan voiteluun:
voita
1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø noin 23 cm). Voitele vuoan reunat voilla.
2. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset jämäkäksi vaahdoksi. Laita hetkeksi sivuun.
3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen vatkaten. Kääntele sitruunan kuoriraaste ja vaniljatahna seokseen. Lisää mantelijauhe ja ricotta. Kääntele valkuaisvaahto varovasti muiden aineiden joukkoon.
4. Lusikoi taikina vuokaan. Paista 180-asteisen uunin alatasaolla noin 45 minuutin ajan, kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä kokonaan vuoassa.
5. Mittaa tomusokeri ja hieman sitruunamehua pieneen kulhoon. Sekoita ja lisää sen verran sitruunamehua, että seos on jämäkkää mutta levittyvää. Levitä kakulle. Koristele halutessasi mantelilastuilla ja sitruunan kuoriraasteella.
Munakoison lempeä maku säestää sopuisasti muita pikkupaloja. Paista munakoisot pannulla ja viimeistele yrteillä ja granaattiomenansiemenillä.
Munakoison lempeä maku säestää sopuisasti muita pikkupaloja. Paista munakoisot pannulla ja viimeistele yrteillä ja granaattiomenansiemenillä.
Paahda iso satsi kurpitsaa ja tee siitä monta ruokaa. Nopea arkiherkku syntyy soseuttamalla kurpitsa keitoksi.
Paahda iso satsi kurpitsaa ja tee siitä monta ruokaa. Nopea arkiherkku syntyy soseuttamalla kurpitsa keitoksi.
© Fokus Media Finland. Materiaalin kopioiminen muuhun kuin yksityiseen, ei-kaupalliseen käyttöön kielletty.
Aineiston käyttö uuden palvelun osana kielletty.
Fokus Media Finland Oy, Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki, Y-tunnus 2618356-2