Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.
Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen
Snapsilla graavattu kala ja hovimestarinkastike
15 min + 1 vrk . helppo . noin 35 e
noin 10 annosta
1 kg ruodotonta lohifileetä
¾ dl snapsia, esimerkiksi akvaviittia, vodkaa tai giniä
4 rkl sokeria
3 rkl karkeaa merisuolaa
1 rkl karkeaksi rouhittua valkopippuria
1 rkl fenkolinsiemeniä
1. Laita lohifilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Valele lohi snapsilla. Ripottele pinnalle tasaisesti suolaa, sokeria, pippuria ja fenkolinsiemeniä. Leikkaa filee kahtia ja nosta palat päällekkäin lihapuolet vastakkain. Peitä kala tiiviisti kelmulla ja foliolla.
2. Anna kalan suolaantua jääkaapissa 1–2 vuorokautta. Kääntele kalapakettia välillä, jotta kala maustuu tasaisesti.
3. Pyyhi mausteet kalan pinnalta talouspaperilla.
4. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Koristele halutessasi yrteillä ja kesäsipulilla. Tarjoa hovimestarinkastikkeen kanssa.
Hovimestarinkastike
5 min . helppo . noin 2,50 e
6–8 annosta
¾ dl sinappia
2 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl sokeria
½ tl suolaa
1/3 tl valkopippuria myllystä
2 dl rypsiöljyä
1. Sekoita kulhossa sinappi, etikka, sokeri, suola ja ripaus valkopippuria.
2. Vatkaa öljy sinappiseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Vinkki: Jäikö kastiketta? Käytä sitä vihersalaattiin. Hovimestarinkastike säilyy jääkaapissa noin viikon.
Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.
Reetta Pasanen
Juhlava pääruoka pyhäpöytään syntyy karitsan ulkofileestä. Se kääritään yrttien ja pistaasien kanssa meheväksi rullaksi. Jos kaipaat perunoita, esimerkiksi uunissa paistetut lohkoperunat tai yrteillä höystetty muusi sopivat karitsan kanssa.
Juhlava pääruoka pyhäpöytään syntyy karitsan ulkofileestä. Se kääritään yrttien ja pistaasien kanssa meheväksi rullaksi. Jos kaipaat perunoita, esimerkiksi uunissa paistetut lohkoperunat tai yrteillä höystetty muusi sopivat karitsan kanssa.
Risotto primaveran eli keväisiä kasviksia sisältävän riisiruoan kreikkalainen vastine on vihreä orzotto. Käytä siihen saatavilla olevia kasviksia ja viimeistele isoilla katkaravuilla.
Risotto primaveran eli keväisiä kasviksia sisältävän riisiruoan kreikkalainen vastine on vihreä orzotto. Käytä siihen saatavilla olevia kasviksia ja viimeistele isoilla katkaravuilla.
Panzanella on italialainen kesäsalaatti, jonka olennainen osa on edellisen päivän leipä. Se muhevoitetaan öljyssä. Talvinen versio on peruna-hernepanzanella. Sosiaalisessa mediassa kiertää hernelisäkeohje, jonka väitetään olevan Michelle Obaman tekemä. Uskokoon tarinan ken tahtoo, mutta itse ruoka on raikas ja kokeilemisen arvoinen. Ohjeet sivulla 86.
Panzanella on italialainen kesäsalaatti, jonka olennainen osa on edellisen päivän leipä. Se muhevoitetaan öljyssä. Talvinen versio on peruna-hernepanzanella. Sosiaalisessa mediassa kiertää hernelisäkeohje, jonka väitetään olevan Michelle Obaman tekemä. Uskokoon tarinan ken tahtoo, mutta itse ruoka on raikas ja kokeilemisen arvoinen. Ohjeet sivulla 86.
© Fokus Media Finland. Materiaalin kopioiminen muuhun kuin yksityiseen, ei-kaupalliseen käyttöön kielletty.
Aineiston käyttö uuden palvelun osana kielletty.
Fokus Media Finland Oy, Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki, Y-tunnus 2618356-2