Suvi Rüster kuva Fabian Björk
4 annosta
1 ½ dl vettä
10 g tuorehiivaa
½ tl suolaa
½ tl sokeria
3–4 dl durumvehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
Täyte:
1 buffalomozzarellapallo
1 prk (150 g) ranskankermaa
2 rkl sitruunamehua
1 tl hunajaa
300 g savulohta
5 dl tuoreita babypinaatinlehtiä
1 dl kivettömiä oliiveja
3 rkl vihreää pestoa
1 rkl oliiviöljyä
1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murustele joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut veden joukkoon. Sekoita joukkoon suola ja sokeri.
2. Lisää nesteen joukkoon vehnäjauhoja aluksi puuhaarukalla vatkaten, lopuksi kädellä vaivaten, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Lisää öljy ja jatka vaivaamista vielä pari minuuttia. Peitä taikinakulhon leivinliinalla. Anna kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.
3. Sekoita buffalomozzarella ja ranskankerma kulhossa. Mausta sitruunamehulla ja hunajalla.
4. Poista savulohesta nahka ja ruodot, revi suupalan kokoisiksi paloiksi.
5. Huuhtele pinaatinlehdet lävikössä ja taputtele talouspaperilla kuiviksi.
6. Valuta oliivit. Sekoita vihreän peston joukkoon öljyä, jotta saat siitä valutettavan, notkean kastikkeen.
7. Ripottele pöydälle hieman jauhoja. Painele taikinasta ilmakuplat pois ja kauli ohueksi pitsapohjaksi. Nosta taikinapohja kuuman muurikkapannun päälle. Älä käytä paistamisessa öljyä. Paista pohjaa noin 4 minuuttia, kunnes pinta on paistunut kiinteäksi. Käännä pitsapohja lastan avulla ja paista vielä toiselta puolelta pari minuuttia. Nosta muurikkapannu kuumuutta kestävälle alustalle tai siirrä kypsä pitsapohja isolle leikkuulaudalle.
8. Levitä pitsapohjan päälle mozzarellaseosta, savulohta, oliiveja ja pinaatinlehtiä. Valuta päälle pestokastiketta.
Valmistusaika: 20 min + 30 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 20 e
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2