Fabian Björk
Sanna Kekäläinen kuva Fabian Björk
16 palaa
2 pkt (yht. 800 g) pakastemurotaikinaa (Sunnuntai)
Täyte:
7 dl viipaloitua raparperia
4 dl kotimaisia pakaste-vadelmia
2 dl sokeria
¾ dl maissitärkkelystä
Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä
1. Kauli taikinat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi jauhotetulla pöydällä.
2. Nosta toinen levy noin 20 x 30 cm:n kokoiseen, leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan. Painele taikina kevyesti pohjalle ja reunoille. Siisti reunat.
3. Sekoita kulhossa raparperit, vadelmat, sokeri ja maissitärkkelys. Lusikoi seos vuokaan.
4. Pistele haarukalla toisen taikinapalan pintaan koristekuvioita. Nosta vuokaan täytteen päälle. Siisti reunat ja painele ne kiinni. Voitele halutessasi munalla.
5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää ja ruskeaa.
6. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki!
Käytä piirakkaan pakastimesta viimeiset kotimaiset vadelmat ennen uuden sesongin alkua. Ne maistuvat taivaallisilta raparperin kaverina.
Valmistusaika: 20 min + 40 min
Vaikeusaste: helpohko
Hinta: noin 18 e
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2