Arto Vuohelainen
Suvi Rüster
4 annosta
200 g suppilovahveroita
200 g savunmakuista sulatejuustoa
1–2 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta rosmariinia
2 rkl voita
2 dl kuivaa valkoviiniä
8 dl vettä
4 rkl kantarellifondia
3 rkl vaaleaa Maizena-suurustetta + 1 dl vettä
3–4 rkl hienonnettua ruohosipulia
1. Puhdista sienet. Paloittele suuremmat sienet pienemmiksi paloiksi.
2. Kuori tarvittaessa sulatejuustosta tumma kuori pois. Paloittele juusto pieniksi paloiksi.
3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna rosmariini.
4. Kuumenna voi kattilassa. Lisää sienet, valkosipuli ja rosmariini. Paista 3–5 minuuttia, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut pannulta. Lisää valkoviini. Anna kiehua pari minuuttia. Kaada joukkoon vesi, kantarellifondi. Lisää savujuustopalat. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä 8–10 minuuttia.
5. Sekoita Maizena-suurus ja vesitilkka tasaiseksi. Kaada seos ohuena nauhana keiton joukkoon. Kiehauta ja keitä pari minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
6. Kaada keitto tehosekoittimen kulhoon. Soseuta sileäksi keitoksi.
7. Hienonna keiton päälle ruohosipulia.
Valmistusaika: 20 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 10 e
Huom!
Hinnat on laskettu sillä perusteella, että sienet on kerätty itse.
Raikas sorbetti soseutetaan mustaherukoista ja maustetaan ripauksella kardemummaa upean makuiseksi. Kaavi sorbetti juhlavasti tarjolle isolle tarjoiluvadille ja koristele kaupan pussimarengeilla ja tummalla suklaalla. Jos alkuruoasta jäi tähteeksi tuoretta minttua, heitä päälle muutama lehti rikastamaan makua ja näköä.
Raikas sorbetti soseutetaan mustaherukoista ja maustetaan ripauksella kardemummaa upean makuiseksi. Kaavi sorbetti juhlavasti tarjolle isolle tarjoiluvadille ja koristele kaupan pussimarengeilla ja tummalla suklaalla. Jos alkuruoasta jäi tähteeksi tuoretta minttua, heitä päälle muutama lehti rikastamaan makua ja näköä.
Espanjalaisen bogueronesin tapaan sitruunalla, valkosipulilla ja tuoreilla yrteillä maustetussa ja maukkaassa liemessä marinoituneet muikut lastataan paistettujen perunoiden päälle ja tarjoillaan alkuruokatapaksina. Muikut voi pistää marinoitumaan parikin päivää ennen tarjoilua. Vaihda tuoreet yrtit raikkaisiin ennen tarjoilua.
Espanjalaisen bogueronesin tapaan sitruunalla, valkosipulilla ja tuoreilla yrteillä maustetussa ja maukkaassa liemessä marinoituneet muikut lastataan paistettujen perunoiden päälle ja tarjoillaan alkuruokatapaksina. Muikut voi pistää marinoitumaan parikin päivää ennen tarjoilua. Vaihda tuoreet yrtit raikkaisiin ennen tarjoilua.
Kauratto on parhaimmillaan, kun se on risottomaisen löysää. Juuriselleripyörykät sopivat hienosti kauraton keralle, mutta maistuvat myös sellaisInaan pääruokana esimerkiksi salaattibowlissa tai perunasoseen kanssa. Juurisellerin klassinen kumppani omena makeuttaa ja jeera maustaa kasvispyörykät mehevän makuisiksi.
Kauratto on parhaimmillaan, kun se on risottomaisen löysää. Juuriselleripyörykät sopivat hienosti kauraton keralle, mutta maistuvat myös sellaisInaan pääruokana esimerkiksi salaattibowlissa tai perunasoseen kanssa. Juurisellerin klassinen kumppani omena makeuttaa ja jeera maustaa kasvispyörykät mehevän makuisiksi.
© Fokus Media Finland. Materiaalin kopioiminen muuhun kuin yksityiseen, ei-kaupalliseen käyttöön kielletty.
Aineiston käyttö uuden palvelun osana kielletty.
Fokus Media Finland Oy, Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki, Y-tunnus 2618356-2