Makean täyteläinen, suklainen juustokakku saa viimeisen silauksen suolakinuskista ja -pähkinöistä.
Kirsi-Marja Savola
Mari Harjula
Ananasta karamellisoituna
(4–6 annosta)
1 kokonainen ananas
1–2 rkl voita
2 tl ruokosokeria
2–3 rkl sitrus- tai amarettolikööriä
Tarjoiluun:
noin ½ dl pistaasipähkinöitä
2 passionhedelmää
yhden limen raastettu kuori vaniljajäätelöä
Näin valmistat:
1. Leikkaa ananaksesta kanta ja tyvi pois. Poista ananaksesta kuoret. Leikkaa ananas lohkoiksi ja poista puumainen keskiosa.
2. Kuumenna voi pannulla, lisää ananakset ja kääntele niitä hetken. Ripottele päälle sokeri, anna karamellisoitua ja lisää likööri.
3. Rouhi pistaasipähkinät. Halkaise passionhedelmät ja lusikoi niiden sisus kulhoon.
4. Asettele ananaslohkoja jälkiruokalautasille, lusikoi päälle hieman passionhedelmän sisusta. Koristele pistaasirouheella ja limen kuoriraasteella. Viimeistele annokset vaniljajäätelöllä.
Valmistusaika: noin 30 minuuttia
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 9 euroa
Makean täyteläinen, suklainen juustokakku saa viimeisen silauksen suolakinuskista ja -pähkinöistä.
Kirsi-Marja Savola
Suklainen juustokakku suolakinuskin kera
(8–10 annosta)
Pohja:
250 g tummia suklaahippu- tai browniekeksejä
100 g voita tai margariinia
Täyte:
1 vaniljatanko
600 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1 ½ dl sokeria
1 dl ruokosokeria
3 munaa
200 g ranskankermaa
½ dl maissitärkkelystä
Lisäksi:
75 g tummaa suklaata
1 prk (397 g) valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
1 tl merisuolaa
noin 1 ½ dl suolapähkinöitä
Näin valmistat:
1. Murskaa keksit teholeikkurissa tai -sekoittimessa. Sulata rasva ja sekoita joukkoon keksimurut.
2. Laita irtopohjavuoan pohjalle pohjan kokoinen leivinpaperipala.
3. Painele keksirasvaseos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
4. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen sisus täytteeseen. Sekoita kaikki täytteen ainekset tasaiseksi massaksi ja kaada täyte vuokaan pohjan päälle.
5. Paista kakkua 170-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan, kunnes se on hyytynyt ja saanut hieman väriä. Laita vuoan alle leivinpaperi tai folio, sillä vuoasta saattaa tihkua rasvaa.
6. Anna kakun jäähtyä ja siirrä se viileään. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
7. Sulata paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa. Mausta karamellisoitu kondensoitu maito suolalla ja sekoita notkeaksi.
8. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Raidoita kakku sulatetulla suklaalla ja suolakinuskilla. Laita kakun päälle suolapähkinät.
Valmistusaika: noin 45 minuuttia + paistoaika 1 tunti
Vaikeusaste: melko helppo
Hinta: noin 18 euroa
Karamellisoitu ananas maustetaan lorauksella sitrus- tai amarettolikööriä.
Kirsi-Marja Savola
© Fokus Media Finland. Materiaalin kopioiminen muuhun kuin yksityiseen, ei-kaupalliseen käyttöön kielletty.
Aineiston käyttö uuden palvelun osana kielletty.
Fokus Media Finland Oy, Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki, Y-tunnus 2618356-2