Arto Vuohelainen
Suvi Rüster
8 annosta
150 g voita
3 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
2 dl piimää tai maitoa
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
5 dl kuutioituja raparperinpaloja
150 g valkosuklaata
Sitruunamousse:
200 g sitruunatuorejuustoa
1 dl tomusokeria
2 dl kuohukermaa
Koristeeksi:
50 g valkosuklaata
vadelmia, mansikoita, kirsikoita
omenankukan terälehtiä
1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
3. Riko kananmunat kulhoon. Mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Sekoita vehnäjauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään kulhossa.
5. Valuta voi muna-sokerivaahdon joukkoon ja sekoita kevyesti nuolijalla sekaisin. Lisää jauhoseos ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
6. Levitä 25 cm x 35 cm kokoiseen uunivuokaan (esim. lasagnevuokaan) leivinpaperi. Kaada päälle kakkutaikina ja levitä tasaiseksi. Painele taikinan päälle raparperinpaloja. Rouhi valkosuklaa pieniksi paloiksi ja painele raparperipalojen joukkoon.
7. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla 45 minuuttia. Varmista kypsyys vielä cocktailtikulla: pistä tikku kakun keskelle, jos taikinaa tarttuu tikkuun, jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia kerrallaan, kunnes kakku on kypsä.
8. Anna kakun jäähtyä. Leikkaa kakkulevy 24 palaan. Asettele kakkupalat laakealle tarjoiluvadille.
9. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään kulhossa. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita tuorejuustoseoksen joukkoon.
10. Nostele sitruunamoussea nokareiksi kakkupalojen päälle.
11. Rouhi valkosuklaa pieniksi paloiksi. Koristele kakku valkosuklaarouheella, vadelmilla, mansikoilla, kirsikoilla ja syötävillä kukilla.
Valmistusaika: 1 h 20 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 20 e
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2