Hanna Linnakko
Sanna Kekäläinen
4 annosta
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
400 g juuriselleriä
1 kotimainen kirpeähkö omena
1 kg karitsanpaistia
3 rkl rypsiöljyä
suolaa, pippuria
1 plo (0,33 dl) kuivaa siideriä
1 tl dijoninsinappia, mielellään karkeaa
4 oksaa rosmariinia
4 oksaa timjamia
2 laakerinlehteä
(kasvislientä)
Tarjoiluun:
perunamuusia, paistettua lehtikaalia
1. Kuori sipulit, juurekset ja omena. Paloittele ne. Kuutioi karitsa. Kuullota lihoihin kaunis väri padassa. Laita hetkeksi sivuun. Lisää kasvikset ja kuullota niitä muutama minuutti. Lisää pataan lihat, siideri, sinappi ja yrtit.
2. Kiehauta seos ja vähennä lämpö. Anna porista miedohkolla lämmöllä noin tunti tai kunnes liha on mureaa. Lisää halutessasi kasvislientä. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Tarjoa perunamuusin ja paistetun lehtikaalin kanssa.
Valmistusaika: 25 min + 1 t
Vaikeusaste: helpohko
Hinta: noin 26 e
Munakoison lempeä maku säestää sopuisasti muita pikkupaloja. Paista munakoisot pannulla ja viimeistele yrteillä ja granaattiomenansiemenillä.
Munakoison lempeä maku säestää sopuisasti muita pikkupaloja. Paista munakoisot pannulla ja viimeistele yrteillä ja granaattiomenansiemenillä.
Paahda iso satsi kurpitsaa ja tee siitä monta ruokaa. Nopea arkiherkku syntyy soseuttamalla kurpitsa keitoksi.
Paahda iso satsi kurpitsaa ja tee siitä monta ruokaa. Nopea arkiherkku syntyy soseuttamalla kurpitsa keitoksi.
© Fokus Media Finland. Materiaalin kopioiminen muuhun kuin yksityiseen, ei-kaupalliseen käyttöön kielletty.
Aineiston käyttö uuden palvelun osana kielletty.
Fokus Media Finland Oy, Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki, Y-tunnus 2618356-2