Arto Vuohelainen
Suvi Rüster
4–6 annosta
2 pientä fenkolia
400 g pala hunajamelonia
½ granaattiomena tai 1 dl granaattiomenan siemeniä, pakaste
1 l babypinaatinlehtiä
1 dl mintunlehtiä
600 g savulohta
Sitrusvinegretti:
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunanmehua
1 tl sokeria
ripaus suolaa
1. Pese fenkoli, leikkaa puoliksi ja huuhtele kylmällä vedellä. Leikkaa kova kanta pois, suikaloi fenkoli ohuiksi lastuiksi.
2. Kaavi hunajamelonista siemenet pois, kuori ja leikkaa hunajameloni kuutioiksi.
3. Leikkaa granaattiomenan puolikas lohkoiksi ja irrottele siemenet valkoisista kalvoista.
4. Huuhtele babypinaatinlehdet lävikössä ja taputtele talouspaperilla kuiviksi.
5. Hienonna mintunlehdet.
6. Poista savulohesta nahka ja ruodot. Revi lohi suupalan kokoisiksi paloiksi.
7. Sekoita sitrusvinegretten ainekset salaattikulhossa. Sekoita joukkoon fenkolisuikaleet, hunajamelonipalat ja babypinaatit. Nostele päälle savulohipaloja, mintunlehtiä ja granaattiomenan siemeniä.
Valmistusaika: 15 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 25 e
Kostea kvinoa-kauraleipä
15 palaa
2 dl kvinoaa
4 dl vettä
1 tl suolaa
2 ½ dl vettä
4 rkl psyllium-kuitujauhetta
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
2 dl kaurajauhoja (gluteenittomia)
1 tl murskattuja kuminansiemeniä
1 tl leivinjauhetta
Vuoan voiteluun:
1 rkl öljyä
1. Mittaa kvinoa, vesi ja suola kattilaan. Keitä noin 12 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaisen ajan, kunnes neste on imeytynyt ja kvinoa on pehmeää. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
2. Sekoita kylmä vesi ja psyllium kulhossa. Anna turvota 5 minuuttia.
3. Sekoita kvinoan joukkoon oliiviöljy ja hunaja. Lisää kvinoaseos psylliumhyytelön joukkoon. Puristele käsin tasaiseksi taikinaksi.
4. Sekoita kulhossa kaurajauhot, kuminansiemenet ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos kvinoataikinan joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinapalloksi.
Voitele 1 ½l vetoinen ja suorakaiteen muotoinen vuoka öljyllä. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Vedä leivän keskelle kevyesti noin 1 cm syvyinen viilto.
5. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla 1,5 tuntia.
6. Anna leivän jäähtyä kunnolla ennen kumoamista. Jäähtyessään sen rakenne tiivistyy. Kumoa leipä leikkuulaudalle. Leikkaa jäähtynyt leipä noin parin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
Valmistusaika: 20 min + 1 ½ tuntia
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 7 e
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2