Hanna Linnakko
Sanna Kekäläinen
noin 24 kpl
125 g huoneenlämpöistä voita
1 ¼ dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl rouhittua maito- tai tummaa suklaata
Koristeluun:
300 g valko-, maito- tai tummaa suklaata
strösseleitä, keksinmuruja, kookoshiutaleita
1. Vatkaa voi ja sokerit vaaleahkoksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jauhot ja suklaarouhe. Muotoile massasta 24 pientä palloa. Laita pakastimeen tunniksi.
2. Paloittele suklaa ja sulata se. Kasta pallot suklaassa. Koristele halutessasi strösseleillä, keksinmuruilla tai kookoshiutaleilla. Laita leivinpaperilla päällystettyyn astiaan. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.
Valmistuaika: 20 min + 1,5 h
Vaikeusaste: helpohko
Hinta: noin 10 e
Runeberginkakun koristelussa saa olla luova, kunhan varmistaa, että jokaisen palaan osuu riittävästi hilloa ja kuorrutetta.
Klassikkoresepti runeberginkakku
Runeberginkakun koristelussa saa olla luova, kunhan varmistaa, että jokaisen palaan osuu riittävästi hilloa ja kuorrutetta.
Klassikkoresepti runeberginkakku
© Fokus Media Finland. Materiaalin kopioiminen muuhun kuin yksityiseen, ei-kaupalliseen käyttöön kielletty.
Aineiston käyttö uuden palvelun osana kielletty.
Fokus Media Finland Oy, Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki, Y-tunnus 2618356-2