Pähkinäiset vohvelikeksit on paistettu kypsiksi vohveliraudassa, jolloin niihin tulee hauska vohvelimainen pintakuvio.
Fabian Björk
Mari Harjula
Pähkinäiset vohvelikeksit
(24–30 kpl)
125 g voita
1 ¼ dl fariinisokeria
½ dl sokeria
4 rkl vaahterasiirappia
1 muna
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
½ tl vaniljasokeria
1 pss (70 g) pekaanipähkinöitä
Päälle:
50 g tummaa suklaata
Näin valmistat:
1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokerit sekä vaahterasiirappi keskenään. Lisää muna ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseokseen.
2. Rouhi pekaanipähkinät ja pyöräytä pähkinärouhe taikinan joukkoon.
3. Kuumenna vohvelirauta. Laita 2–3 ruokalusikallisen kokoista taikinapalaa vohvelipannuun riittävän etäälle toisistaan. Paina rauta kiinni ja paista 1–2 minuuttia, kunnes pikkuleivät saavat väriä ja ovat kypsiä.
4. Poista pikkuleivät varovasti lastaa apuna käyttäen vohveliraudasta, etteivät ne murene. Laita jäähtymään leivinpaperin päälle.
5. Sulata suklaa ja raidoita pikkuleivät sillä.
Valmistusaika: noin 30 minuuttia
Vaikeusaste: melko helppo
Hinta: noin 5 euroa
Pähkinäiset vohvelikeksit on paistettu kypsiksi vohveliraudassa, jolloin niihin tulee hauska vohvelimainen pintakuvio.
Fabian Björk
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2