Tässä viileän sään versiossa bataatti korvaa sämpylän. Väliin ladotaan kahta maukasta juustoa ja muita perusburgerin tilpehöörejä.
Kirsi-Marja Savola
Sanna Kekäläinen
Bataattipurilainen
(4 annosta)
1 iso bataatti tai 2 keskikokoista
3 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
4 jauhelihapihviä
1 rkl öljyä
4 viipaletta cheddaria
100 g sinihomejuustoa
4 rkl majoneesia
Tarjoiluun:
salaattia, tomaattia, suolakurkkua, punasipulia
Näin valmistat:
1. Pese bataatti huolellisesti. Leikkaa kahdeksan noin sentin paksuista, halkaisijaltaan samankokoista viipaletta.
2. Laita palat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Pirskota päälle öljyä ja suolaa.
3. Paista bataattiviipaleita 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes viipaleet ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.
4. Lämmitä jauhelihapihvit öljyssä paistinpannulla. Laita cheddar-viipaleet neljän bataattikiekon päälle. Nosta sinihomejuustoviipaleet jauhelihapihveille. Lusikoi päälle majoneesia. Viimeistele salaatilla, tomaatilla, suolakurkuilla ja sipulilla. Laita loput bataattikiekot kansiksi.
Valmistusaika: 25 min. + paistamiseen 20 min.
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 16 e
Viinisuositus: Mehevän hedelmäinen Dancing Bull Zinfandel 2015, Yhdysvallat, 11,99 e.
Tässä viileän sään versiossa bataatti korvaa sämpylän. Väliin ladotaan kahta maukasta juustoa ja muita perusburgerin tilpehöörejä.
Kirsi-Marja Savola
© Fokus Media Finland. Materiaalin kopioiminen muuhun kuin yksityiseen, ei-kaupalliseen käyttöön kielletty.
Aineiston käyttö uuden palvelun osana kielletty.
Fokus Media Finland Oy, Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki, Y-tunnus 2618356-2