Mac
Kirsi-Marja Savola
Sanna Kekäläinen
Mac & cheese
(4–6 annosta)
3 reilua viipaletta maalaisleipää
4 rkl voita
6 dl kuumaa täysmaitoa
2 rkl vehnäjauhoja
sormisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
1/8 tl muskottia
1/8 tl cayennepippuria
250 g raastettua cheddaria
100 g raastettua gruyèrea
250 g makaronia
Näin valmistat:
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Leikkaa leivistä kuoret pois. Murustele leivät. Paista ne ruokalusikallisessa voita rapeiksi. Laita hetkeksi sivuun.
3. Lämmitä maito kattilassa. Mittaa pannulle loppu voi (3 rkl) ja anna sen sulaa. Lisää jauhot, paista koko ajan sekoitellen noin minuutti. Kaada kuuma maito ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes kastike paksuuntuu. Ota kattila pois liedeltä. Mausta suolalla, pippurilla, muskotilla ja cayennella. Lisää juustoraasteet.
4. Keitä makaroni pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä. Yhdistä valutettu pasta ja kastike. Laita uunivuokaan.
5. Ripottele päälle leivänmurut. Paista noin 30 minuuttia.
Valmistusaika: 15 minuuttia + kypsyminen 40 minuuttia
Vaikeusaste: helpohko
Hinta: noin 13,50 e
Juomasuositus: Kevyt ja hennon hedelmäinen olut Budweiser, USA, 2,74 e
Mac & cheese on lohturuokien aatelia.
Kirsi-Marja Savola
© Fokus Media Finland. Materiaalin kopioiminen muuhun kuin yksityiseen, ei-kaupalliseen käyttöön kielletty.
Aineiston käyttö uuden palvelun osana kielletty.
Fokus Media Finland Oy, Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki, Y-tunnus 2618356-2