Fabian Björk
Suvi Kekäläinen kuvausavustaja Jaana Tolonen
noin 10 palaa
100 g voita
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl raastettua appelsiininkuorta
2 dl pieniä pensasmustikoita
2 dl kuohukermaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl (100 g) mantelijauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää appelsiinin kuoriraaste, mustikat ja voisula. Sekoita kuivat aineen keskenään. Lisää kerma vuorotellen jauhoseoksen kanssa. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun suorakaidevuokaan.
3. Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia. Kumoa kakku. Jätä vuoka päälle, niin kakusta irtoava kosteus ei haihdu.
Valmistusaika: 20 min + 1 t 15 min
Vaikeusaste: helpohko
Hinta: noin 12 e
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2