Minttuinen suklaakakku sopii erityisen hyvin pääsiäisen juhlapöytään.
Fabian Björk
Suvi Rüster
Minttuinen suklaakakku
(15 annosta)
2 (à 90 g) Pätkis-suklaalevyä
100 g voita
4 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Täyte ja kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
2 prk (à 200 g) maustettua minttusuklaarahkaa (Valio)
2 rkl sokeria
muutama tippa vihreää elintarvikeväriä
Kostutukseen:
1 dl omena- tai päärynämehua
Koristeeksi:
50 g tummaa suklaata
2 rkl voita
Koristeeksi:
makeisia
Näin valmistat minttuisen suklaakakun:
1. Paloittele suklaalevyt ja voi. Nosta voipalat ja suklaat kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä.
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon suklaaseos.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinan joukkoon jauhoseos ja maito. Sekoita kevyesti nostellen tasaiseksi taikinaksi.
4. Levitä leivinpaperi uunipellille. Kaada taikina leivinpaperin päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Jäähdytä kakkulevy. Leikkaa kakkulevy neljään osaan.
5. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon minttusuklaarahka ja sokeri. Sekoita joukkoon muutama tippa vihreää elintarvikeväriä niin, että seoksesta tulee mintunvihreää.
6. Nosta yksi kakkulevy tarjoiluvadille. Kostuta omenamehulla. Levitä päälle ¼ rahkaseoksesta. Nosta täytteen päälle kakkulevy, kostuta omenamehulla ja levitä päälle rahkatäytettä. Jatka samoin vielä pari kerrosta. Levitä loput täytteestä kuorrutukseksi kakun pinnalle ja reunoille.
7. Paloittele tumma suklaa ja voi. Sulata mikrossa tai paksupohjaisessa kattilassa liedellä miedolla lämmöllä. Sekoita tasaiseksi. Valuta suklaata kakun päälle. Koristele kakku makeisilla.
Kerroskakun pohjan paistat helposti uunipellillä. Klassinen Pätkis maustaa kakkupohjan hennon minttusuklaiseksi. Suklaakakun makua korostaa täytteeksi levitetty minttusuklaarahka.
Fabian Björk
Aika ja hinta
Valmistusaika: 50 min
Vaikeustaso: helppo
Hinta: 13 e
Chilikastike on mainio lisuke. Se tuo potkua ruokaan!
Fabian Björk
Chilikastike on mainio lisuke. Se tuo potkua ruokaan!
Fabian Björk
Tämä omintakeinen pizza on kokeilemisen arvoinen.
Fabian Björk
Tämä omintakeinen pizza on kokeilemisen arvoinen.
Fabian Björk
Tässä viileän sään versiossa bataatti korvaa sämpylän. Väliin ladotaan kahta maukasta juustoa ja muita perusburgerin tilpehöörejä.
Kirsi-Marja Savola
Tässä viileän sään versiossa bataatti korvaa sämpylän. Väliin ladotaan kahta maukasta juustoa ja muita perusburgerin tilpehöörejä.
Kirsi-Marja Savola
Löytyisiköhän omista verkostoistasi remontille hyvä tekijä?
Fotolia
Löytyisiköhän omista verkostoistasi remontille hyvä tekijä?
Fotolia
Halutessa reseptin siian voit kypsentää myös uunipellillä broccolinien vieressä.
Fabian Björk
Halutessa reseptin siian voit kypsentää myös uunipellillä broccolinien vieressä.
Fabian Björk
Kirjastosta muuttui remontissa nelihenkisen perheen kaunis keittiö.
Mari Lahti
Kirjastosta muuttui remontissa nelihenkisen perheen kaunis keittiö.
Mari Lahti
© Fokus Media Finland. Materiaalin kopioiminen muuhun kuin yksityiseen, ei-kaupalliseen käyttöön kielletty.
Aineiston käyttö uuden palvelun osana kielletty.
Fokus Media Finland Oy, Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki, Y-tunnus 2618356-2