Purkkikakku on maittava herkku, eikä vaadi liiaksi aikaa.
Fabian Björk
Suvi Rüster
Kinuskinen purkkikakku
(8–10 annosta)
350 g valmista tiikerikakkua
200 g appelsiinimarmeladia
1 dl appelsiinimehua
100 g tummaa suklaata
Kinuskimousse:
1 rasia (200 g) kinuskilla maustettua tuorejuustoa
2 rkl konjakkia
2 dl kuohukerma
Pinnalle:
tummaa kaakaojauhetta
Näin valmistat herkun:
1. Paloittele tiikerikakku suupalan kokoisiksi paloiksi. Sekoita kulhossa appelsiinimarmeladi ja appelsiinimehu notkeaksi kastikkeeksi. Rouhi suklaa.
2. Sekoita tuorejuuston joukkoon konjakki. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon.
3. Nostele kakkupaloja, appelsiinimarmeladikastiketta, suklaarouhetta ja kinuskimoussea kerroksittain lasipurkkiin (tilavuus 2 l). Siivilöi päälle kaakaojauhetta. Nosta jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi.
Purkkiin koottu kakku on nerokas herkku. Kakku mehevöityy purkissa, ja sen voi viedä kylään kahvileipätuliaisena.
Fabian Björk
Aika ja hinta
Valmistusaika: 15 min
Vaikeustaso: helppo
Hinta: 15 e
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2