Sitruuna-kookoskakku kruunaa juhlapöydän kevään juhlissa.
Fabian Björk
Suvi Rüster
Sitruuna-kookosjuustokakku
(15 annosta)
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 keltuaista
2 dl kookosjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
Täyte:
2 sitruunaa (1 dl mehua + kuoret raastettuina)
4 kananmunaa
2 dl sokeria
3 rkl maissitärkkelysjauhoja
50 g sulatettua voita
Pinnalle:
3 rkl kookoslastuja
syötäviä kukkia
tomusokeria
Näin valmistat situuna-kookoskakun:
1. Vatkaa rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuainen. Sekoita kookosjauhot ja vehnäjauhot keskenään ja lisää rasvavaahtoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
2. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjan ja reunojen väliin, kiristä vuoan reunat kiinni. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esikypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
3. Pese sitruunat huolellisesti, raasta kuoret ja purista mehut. Sekoita kananmunat, sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste, sokeri ja maissitärkkelysjauhot kulhossa tasaiseksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
4. Kaada täyte pohjan päälle. Alenna uunin lämpö 175 asteeseen. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla 35 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
5. Siivilöi kakun päälle tomusokeria. Koristele syötävillä kukilla ja kookoslastuilla. Parhaimmillaan kakku on seuraavana päivänä. Kakku säilyy jääkaapissa viisi päivää.
Makeankirpeä sitruuna-kookoskakku vie ajatukset pariisilaiseen kahvilaan. Kookos-jauhot voi halutessaan korvata mantelijauheella. Kakku maistuu parhaalta seuraavana päivänä.
Fabian Björk
Aika ja hinta
Valmistusaika: 60 min
Vaikeustaso: helppo
Hinta: 10 e
Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!
Fabian Björk
Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!
Fabian Björk
Marenkeja paistetaan pitkään, jolloin ne saavat kiiltonsa.
Betina Hastoft & Columbus Leth
Marenkeja paistetaan pitkään, jolloin ne saavat kiiltonsa.
Betina Hastoft & Columbus Leth
Banaanibrûléet kätkevät sisälleen pehmeää banaania. Seuraksi tarjoillaan herkullista suklaagranolaa.
Kirsi-Marja Savola
Banaanibrûléet kätkevät sisälleen pehmeää banaania. Seuraksi tarjoillaan herkullista suklaagranolaa.
Kirsi-Marja Savola
Yrttitarhassa voit kasvattaa monipuolisesti erilaisia taimia. Joko olet kokeillut esimerkiksi wasabinlehtiä?
Hanna Marttinen
Yrttitarhassa voit kasvattaa monipuolisesti erilaisia taimia. Joko olet kokeillut esimerkiksi wasabinlehtiä?
Hanna Marttinen
Minttuinen suklaakakku sopii erityisen hyvin pääsiäisen juhlapöytään.
Fabian Björk
Minttuinen suklaakakku sopii erityisen hyvin pääsiäisen juhlapöytään.
Fabian Björk
Kylpyhuoneremonttiin ei yleensä tarvita rakennuslupaa.
Mari Lahti
Kylpyhuoneremonttiin ei yleensä tarvita rakennuslupaa.
Mari Lahti
© Fokus Media Finland. Materiaalin kopioiminen muuhun kuin yksityiseen, ei-kaupalliseen käyttöön kielletty.
Aineiston käyttö uuden palvelun osana kielletty.
Fokus Media Finland Oy, Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki, Y-tunnus 2618356-2