Siemenet ovat trendikkäitä ja terveellisiä lisukkeita ruokaan.
Kirsi-Marja Savola
Mari Harjula
Karamellisoituja kurpitsansiemeniä ja fenkoli-linssi-salaattia
(4 annosta)
reilu 1 l salaattisekoitusta
1 ruukku korianteria
1 ruukku persiljaa
1 ruukku minttua
Marinoidut linssit:
1 dl belugalinssejä
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1–2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
½ tl chilirouhetta
Limemarinoitu fenkoli:
1 fenkoli
yhden limen raastettu kuori ja mehu
1 rkl omenaviinietikkaa
Lisäksi:
karamellisoituja kurpitsansiemeniä
Näin valmistat:
1. Keitä ja valuta linssit. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet ja anna maustua viileässä.
2. Halkaise fenkoli ja leikkaa pitkittäin hyvin ohuiksi viipaleiksi. Yhdistä fenkoliviipaleet, limen raaste ja mehu sekä omenaviinietikka ja anna marinoitua vähintään 15 minuuttia.
3. Kokoa tarjoiluvadille salaattisekoitusta ja revittyä yrttejä, marinoituja linssejä ja fenkolia.
4. Viimeistele salaatti karamellisoiduilla kurpitsansiemenillä
Valmistusaika: noin 40 min.
Vaikeusaste: hieman työläs
Hinta: noin 10 e
Fenkoli-linssi-salaatti höystetään karamellisoiduilla kurpitsansiemenillä.
Fabian Björk
Herkullinen pokekulho
(4 annosta)
400 g tuoretta lohta
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl seesamiöljyä
½ dl vaaleaa soijakastiketta
½ tl suolaa
½ tl chilihiutaleita
Koristeeksi:
reilu 1 rkl seesaminsiemeniä
Lisäksi:
1 ½ dl riisiä
3–4 kevätsipulinvartta
1 mango tai ¼ ananas
½ kurkkua
2 avokadoa
100 g tuoretta pinaattia
Näin valmistat:
1. Poista lohesta ruoto ja nahka. Kuutioi lohi.
2. Kuori ja viipaloi sipuli. Hienonna valkosipuli.
3. Yhdistä kulhossa mausteet, sipuli ja lohipalat ja anna maustua vähintään 15 minuuttia.
4. Keitä riisi ja paahda seesaminsiemenet pannulla.
5. Hienonna kevätsipulinvarret. Kuutioi mango tai ananas. Viipaloi kurkku. Halkaise avokadot, poista kivet ja kuori ja leikkaa avokadot ohuiksi siivuiksi. Paahda pinaattia pannulla öljyssä hetken.
6. Kokoa kulhoihin pohjalle riisiä ja päälle mangoa tai ananasta, kurkkua, avokadoa, pinaattia ja lohipaloja. Ripottele lohipalojen päälle seesaminsiemeniä ja koko annoksen päälle kevätsipulia.
Valmistusaika: noin 45 min.
Vaikeusaste: hieman työläs
Hinta: noin 10 e
Huipputrendikkään poke-kulhon jujuna ovat marinoidut ja seesaminsiemenillä viimeistellyt lohikuutiot.
Kirsi-Marja Savola
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2