Vuohelainen Arto
Suvi Rüster
4 annosta
2 l lehtikaalia
2 rkl oliiviöljyä
½ tl viinietikkaa
¼ tl suolaa
Feta-oreganotahna:
150 g fetajuustoa
150 g ranskankermaa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl hienonnettua oreganoa
1 tl hunajaa
1 tl sitruunanmehua
1. Valmista ensin fetajuustokastike. Murustele fetajuusto kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna oregano. Lisää kulhoon valkosipulit, oregano, hunaja ja sitruunanmehu. Sekoita. Nosta kulho jääkaappiin lehtikaalien kypsentämisen ajaksi.
2. Huuhtele lehtikaalit. Revi lehdet lehtiruodista pois. Levitä lehdet leivinpaperin päälle uunipellille. Lisää päälle oliiviöljyä, viinietikkaa ja suolaa. Sekoita käsin nostelemalla sekaisin. Paahda 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes lehtikaalit ovat paistuneet rapeiksi ja hieman ruskistuneet.
3. Tarjoile rapeiden lehtikaalisipsien kanssa fetajuustokastiketta.
Valmistusaika: 20 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 6 e
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2