Tämä omintakeinen pizza on kokeilemisen arvoinen.
Fabian Björk
Sanna Kekäläinen
Sos-pizza eli sinihomejuusto-omena-sipulipizza
(1 pellillinen tai 4 pienehköä pizzaa)
2 dl vettä
15 g hiivaa
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
5 dl durumvehnäjauhoja
Täyte:
4 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2 happamaa omenaa
2 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
150 g sinihomejuustoa
4 rkl ranskankermaa
2 dl raastettua parmesaania
Näin valmistat pizzan:
1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murustele hiiva veteen. Sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää suola.
2. Alusta jauhot vähän kerrassaan sekoittaen hiiva-vesiseokseen. Lisää jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa öljy. Vaivaa, kunnes taikinasta muodostuu kiinteä pallo. Peitä keittiöpyyhkeellä. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
3. Tee täyte. Kuori sipulit. Puolita tai lohko salottisipulit. Viipaloi valkosipulit. Kuullota niitä noin 15 minuuttia miedohkolla lämmöllä voi-öljyseoksessa välillä sekoitellen. Kuori ja lohko omenat. Lisää ne pannulle ja jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi sinihomejuusto.
3. Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä yksi iso tai pienempiä pizzapohjia. Nosta leivinpaperilla päällystetylle pellille. Levitä päälle ohuelti ranskankermaa. Lusikoi päälle sipuli-omenaseosta, sinihomejuustoa ja parmesaania.
4. Paista 250-asteisessa uunissa 8–12 minuuttia.
Sos-pizzassa ihastuttavat omena, sipuli ja sinihomejuusto.
Fabian Björk
Aika ja hinta
Valmistusaika: 15 min + 50 min
Vaikeustaso: helpohko
Hinta: noin 10 e
© Fokus Media Finland. Materiaalin kopioiminen muuhun kuin yksityiseen, ei-kaupalliseen käyttöön kielletty.
Aineiston käyttö uuden palvelun osana kielletty.
Fokus Media Finland Oy, Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki, Y-tunnus 2618356-2