Suvi Rüster Kuva Fabian Björk
4 annosta
8 lehteä pikkusalaattia tai muuta rapeaa salaattia
1 dl parmesaanilastuja tai vegaanista Prosocianoa
mustapippuria
Paistetut kikherneet:
1 tlk (290 g) kikherneitä
1 tl öljyä
¼ tl suolaa
ripaus chiliä
Kastike:
1 dl cashewpähkinöitä + vettä liotukseen
½ dl vettä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl sitruunanmehua
1 tl dijonsinappia
1 tl pieniä kapriksia
¼ tl suolaa
(1 tl ravintohiivaa)
1. Valmista kastike. Mittaa cashewpähkinät kulhoon ja kaada päälle reilusti kylmää vettä. Jätä huoneenlämpöön pehmenemään kolmeksi tunniksi. Kaada pähkinät lävikköön ja valuta vesi pois.
2. Kaada pähkinät ja ½ dl vettä kulhoon. Kuori ja hienonna joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää joukkoon loput kastikkeen ainekset. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää 1 rkl vettä kerrallaan, kunnes kastike on sopivan notkeaa.
3. Huuhtele salaatinlehdet ja taputtele talouspaperilla kuiviksi.
4. Huuhtele ja valuta kikherneet lävikössä. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla. Lisää pannulle kikherneet. Paista 2–3 minuuttia, kunnes kikherneet hieman pehmenevät. Mausta suolalla ja chilillä.
5. Levitä salaatinlehdet laakealle vadille tai tarjottimelle. Lusikoi salaatinlehdille kikherneitä. Valuta päälle kastiketta. Ripottele pinnalle juustolastuja. Tarjoile heti.
Valmistusaika: 15 min + pähkinöiden liotus 3 tuntia
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 10 e
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2