Vuohelainen Arto
Suvi Rüster
4 annosta
600 g siikafileetä
1 tl suolaa
alumiinifoliota
1 rkl öljyä
Dukkah-mausteseos:
½ sitruuna
½ dl suolattuja pistaasipähkinänsydämiä
2 rkl korianterinsiemeniä
2 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl pinjansiemeniä
Lisäksi:
4 pikkusalaattia
500 g varsikirsikkatomaattia
öljyä
1. Valmista ensin dukkah. Pese sitruuna, kuivaa talouspaperilla ja raasta puolikkaasta kuori. Kuori pistaasipähkinät tarvittaessa. Leikkaa pähkinät ja pinjansiemenet rouheeksi.
2. Sekoita kulhossa kaikki mausteseoksen ainekset. Mausteseosta tulee enemmän kuin siikafileen ja grillattujen kasvisten mausteeksi kerralla tarvitsee. Mausteseos säilyy lasipurkissa huoneenlämmössä noin viikon.
3. Pyyhi siikafileet kuiviksi talouspaperilla. Nypi ruotopinseteillä mahdolliset ruodot pois. Ripottele päälle suolaa.
4. Voitele alumiinifolioarkille reilusti öljyä. Nosta siikafileet folion päälle nahkapuoli foliota vasten. Sulje siika folion sisään paketiksi.
5. Halkaise pikkusalaatit pituussuunnassa ja huuhtele kylmällä vedellä. Huuhtele kirsikkatomaatit.
6. Grillaa siikafileitä keskilämmöllä 15 minuuttia. Grillaa samalla pikkusalaattia ja kirsikkatomaatteja. Valele öljyllä grillaamisen aikana.
Nosta siikafileet foliossa sekä salaatit ja kirsikkatomaatit tarjoiluvadille. Ripottele päälle reilusti dukkahia.
Vuohelainen Arto
Aika ja hinta
• 25 min
• helppo
• 30 e
© Fokus Media Finland. Materiaalin kopioiminen muuhun kuin yksityiseen, ei-kaupalliseen käyttöön kielletty.
Aineiston käyttö uuden palvelun osana kielletty.
Fokus Media Finland Oy, Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki, Y-tunnus 2618356-2