Marenkikakku sopii erinomaisesti kevään juhliin tarjoiltavaksi.
Fabian Björk
Suvi Rüster
Vadelmainen maapähkinä-marenkikakku
(8 annosta)
Marenkikakkupohja:
6 valkuaista
3 ¾ dl hienoa sokeria
1 rkl peruna- tai maissitärkkelysjauhoja
1 tl omenaviinietikkaa tai sitruunamehua
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 dl maapähkinävoita
3 rkl sokeria
4 rkl vadelmahilloa
Koristeeksi:
tomusokeria
2 rkl vadelmahilloa
(vettä tai omenamehua)
Näin valmistat:
1. Kuumenna uuni 125-asteiseksi. Piirrä leivinpaperin päälle kaksi halkaisijaltaan noin 18-senttistä ympyrää. Levitä leivinpaperi pellille.
2. Erottele munanvalkuaiset kulhoon. Mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa sähkövatkaimella kovaksi ja kiiltäväksi valkoiseksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon perunajauhot ja omenaviinietikka tai sitruunamehu.
3. Nostele lusikalla marenkivaahtoa leivinpaperille piirrettyjen ympyröiden sisälle. Tasoita marenkitaikinan pinta rennosti lusikalla. Kypsennä marenkipohjia uunin alatasolla 1 ½ tuntia. Anna marengin jäähtyä ja kovettua rauhassa uunipellillä.
4. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon maapähkinävoi ja sokeri. Vatkaa tasaiseksi.
5. Nosta toinen marenkipohjista tarjoiluvadille. Levitä päälle vadelmahilloa. Nosta päälle maapähkinävoivaahtoa. Nosta täytteen päälle marenkipohja.
6. Sekoita koristeeksi tuleva vadelmahillo notkeaksi. Notkista hilloa tarvittaessa vedellä tai omenamehulla, jotta siitä tulee kastikemaista. Valuta vadelmahillo marenkilevyn päälle. Siivilöi marenkikakun päälle tomusokeria.
Ihanan rapea marenkikakku täytetään maapähkinävoivaahdolla. Viitseliäs leipoo marengin itse, mutta yhtä hyvin kakkuun sopivat kaupan valmiit marenkipohjat.
Fabian Björk
Aika ja hinta
Valmistusaika: 15 min + uunissa 1,5 t
Vaikeustaso: melko helppo
Hinta: 9 e
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2