Lastaa salaatinlehdelle rapeita siemeniä, pähkinöitä ja mantelista tahnaa. Tarjoa vaikka pienen vihersmoothien kanssa.
Fabian Björk
Sanna Kekäläinen
Mantelitahnalla täytetyt lehtiveneet
(4 annosta)
8–12 baby gem -salaatinlehteä
Mantelitahna:
100 g kuorellisia manteleita
2 tl extra virgin -oliiviöljyä
½ tl sormisuolaa Siemenseos:
2 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl pellavansiemeniä
¼ tl sormisuolaa
½ tl yrttimaustetta, esimerkiksi kuivattua basilikaa
Näin valmistat:
1. Valmista ensin mantelitahna. Huuhtele mantelit, laita kulhoon ja kaada päälle reilusti vettä. Liota yön yli.
2. Kaada liotusvesi pois. Laita mantelit ja öljy tehosekoittimeen. Soseuta kunnes seos on sileän jämäkkää. Lisää tarvittaessa öljyä. Mausta suolalla.
3. Sekoita siemenet keskenään. Mausta suolalla ja yrtillä.
4. Laita salaatinlehdet tarjoiluvadille. Nosta niiden päälle mantelitahnaa. Viimeistele siemenseoksella.
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: manteleiden liotusaika 8 tuntia + 15 minuuttia
Hinta: noin 8 e
Lastaa salaatinlehdelle rapeita siemeniä, pähkinöitä ja mantelista tahnaa. Tarjoa vaikka pienen vihersmoothien kanssa.
Fabian Björk
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2