Marenkeja paistetaan pitkään, jolloin ne saavat kiiltonsa.
Betina Hastoft & Columbus Leth
Marie Melchior ja Camilla Zarah Lawes/Toimittanut Miia Vähähyyppä
Marjaiset marenkikupit
(6 annosta)
Marenkikupit:
6 valkuaista
2 ¼ dl sokeria
2 tippaa etikkaa
3 1/3 dl tomusokeria
Mascarponevaahto:
200 g mascarponea
3 rkl tomusokeria
½ vaniljatangon siemenet 2 ½ dl kuohukermaa
Täyte:
1 ½ dl vadelmia
1 ½ dl mustikoita
½ l mansikoita Koristeeksi:
orvokkeja
tomusokeria
Näin valmistat:
1. Valmista ensin marenkikupit. Vaahdota valkuaiset, sokeri ja etikka kovaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja vatkaa seosta, kunnes se on paksua ja kiiltävää. Laita seos pursotinpussiin ja pursota vaahdosta leivinpaperille pellille kuppeja, joissa on pohja ja pienet reunat.
2. Paista marenkeja uunissa 100 asteessa 1–1½ tuntia, kunnes ne ovat kuivia ja kovia.
3. Valmista mascarponevaahto. Sekoita mascarponeen tomusokeri ja vaniljansiemenet. Vatkaa
kerma vaahdoksi ja kääntele mascarponemassan sekaan.
4. Puhdista marjat ja leikkaa mansikat neljään osaan. Kääntele varovasti puolet kaikista marjoista mascarponevaahtoon.
5. Jaa mascarponevaahto kuppeihin. Koristele lopuilla marjoilla, kukilla ja tomusokerilla. Tarjoile heti.
Valmistusaika: 20 minuuttia + paistoaika 1–1 ½ tuntia
Vaikeusaste: melko helppo
Hinta: noin 10 euroa
Marenkeja paistetaan pitkään, jolloin ne saavat kiiltonsa.
Betina Hastoft & Columbus Leth
© Fokus Media Finland. Materiaalin kopioiminen muuhun kuin yksityiseen, ei-kaupalliseen käyttöön kielletty.
Aineiston käyttö uuden palvelun osana kielletty.
Fokus Media Finland Oy, Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki, Y-tunnus 2618356-2