Vuohelainen Arto
Suvi Rüster
Grillattu paprika-munakoisotahna
4 annosta
2 punaista paprikaa
1 (400 g) munakoiso
1 punainen chili
½ dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
½ tl sokeria
2 rkl punaviinietikkaa
1. Huuhtele paprikat, leikkaa puoliksi ja poista siemenet. Huuhtele munakoiso ja leikkaa se parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet.
2. Grillaa paprikoita ja munakoisoviipaleita kuumassa grillissä, kunnes munakoisot tuntuvat pehmeiltä ja paprikan kuori on tummunut.
3. Raaputa kuumista paprikoista kuori pois veitsellä. Kuutioi paprikat, munakoisot ja chili.
4. Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Lisää paprikat, munakoisot ja chilit. Mausta seos suolalla ja sokerilla. Hauduta miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia. Lisää joukkoon viinietikka.
5. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla.
6. Lusikoi puhtaaseen lasipurkkiin. Nosta jääkaappiin maustumaan vähintään pariksi tunniksi ennen tarjoilua. Valuta päälle hieman oliiviöljyä ennen tarjoilua.
Nokkostahna
4 annosta
1 l pieniä nokkosenlehtiä
1 valkosipulinkynsi
1 rs (140 g) vuohenmaitotuorejuustoa
2 tl hunajaa
1. Huuhtele nokkosenlehdet siivilässä. Poista mahdolliset roskat.
2. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää nokkosenlehdet. Keitä kolme minuuttia. Kaada lehdet siivilään ja anna jäähtyä hetki. Puristele lehdet kuiviksi.
3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
4. Kaada nokkoset kulhoon. Lisää tuorejuusto, valkosipuli ja hunaja. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
Vuohelainen Arto
Aika ja hinta
• 30 min / 10 min
• helppo
• 6 /3 euroa
© Fokus Media Finland. Materiaalin kopioiminen muuhun kuin yksityiseen, ei-kaupalliseen käyttöön kielletty.
Aineiston käyttö uuden palvelun osana kielletty.
Fokus Media Finland Oy, Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki, Y-tunnus 2618356-2