Vuohelainen Arto
Suvi Rüster
4 annosta
600 g keitettyjä varhaisperunoita
1 nippu pieniä kesäporkkanoita
1 fenkoli
2–3 kesäsipulia
100 g litteitä herneenpalkoja eli apposia
600 g lohifileetä
2 rkl öljyä
¾ tl suolaa
8 dl kalalientä (8 dl vettä + 2 kalaliemikuutiota)
2 dl ruokakermaa
½ dl hienonnettua tilliä
1 sitruuna
1. Pese porkkanat ja leikkaa suupalan kokoisiksi paloiksi.
2. Halkaise fenkoli, huuhtele ja leikkaa varsi ja tillimäiset tupsut ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa fenkoli lohkoiksi.
3. Pese ja halkaise kesäsipulit, viipaloi varret. Huuhtele apposet.
4. Leikkaa lohifilee neljäksi annospalaksi.
5. Nosta keitetyt varhaisperunat, porkkanat, fenkolit ilman varsiviipaleita, kesäsipulit ja herneenpalot kulhoon ja sekoita joukkoon öljy ja ripaus suolaa.
6. Ripottele lohifileelle ¾ tl suolaa. Sipaise lohen pinnalle hieman öljyä.
7. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi. Sekoita joukkoon ruokakerma. Pidä lämpimänä.
8. Grillaa kasviksia parilalevyn päällä 10–15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes porkkanat tuntuvat hieman pehmeiltä. Grillaa samaan aikaan myös lohifileepaloja parilalevyn päällä välillä käännellen 8–10 minuuttia.
9. Nosta lohifileepalat ja grillatut kasvikset suoraan neljälle keittolautaselle. Kaada päälle kuumaa lientä.
10. Ripottele annosten päälle viipaloitua fenkolinvartta ja hienonnettua tilliä. Purista annoksille sitruunanmehua.
Vuohelainen Arto
Aika ja hinta
• 30 min
• helppo
• 25 e
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2