FABIAN BJÖRK
noin 32 kpl
35 g (3/4 pkt) hiivaa
5 dl täysmaitoa
2 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl jauhettua kardemummaa
1 tl suolaa
noin 16 dl vehnäjauhoja
200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
Täyte:
150 g huoneenlämpöistä voita
2 dl fariinisokeria
noin 2 rkl kanelia
Päälle:
2 dl tomusokeria
noin 1 rkl vettä tai tuorepuristettua appelsiinimehua
koristerakeita, suklaatähtiä
1. Liuota murusteltu hiiva kädenlämpöiseen maitoon isossa kulhossa. Kulho saa olla reilun kokoinen, sillä muuten taikina pursuaa kohoamisen aikana ulos kulhosta. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola. Alusta taikinaan vuorotellen jauhoja ja rasvaa, kunnes taikina irtoaa juuri ja juuri kulhon reunoista. Peitä kulho kelmulla ja sitten foliolla. Nosta jääkaappiin yön yli tai vähintään kahdeksaksi tunniksi.
2. Kohottamisen jälkeen vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä käsin kimmoisaksi noin kymmenen minuutin ajan. Jaa taikina kahtia. Kauli molemmista paloista noin 30 x 60 cm:n kokoiset levyt. Levitä niille voita, fariinisokeria ja kanelia. Kääri rullalle ja leikkaa noin 16 palaan. Nosta palat leivinpaperilla päällystetyille pelleille tai irtopohjavuokiin, jos haluat tehdä bostonkakkua. Laita pellit kuumaa vettä sisältävän altaan päälle. Peitä pellit keittiöpyyhkeillä. Anna pullien kohota kaksinkertaisiksi. Huomioi, että kun taikina on kylmää, kohottamisessa kestää tavallista hieman pidempi aika (noin 45 minuuttia).
3. Voitele pullat kananmunalla. Paista pullia 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia ja bostonkakkua noin 30 minuuttia.
4. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
5. Sekoita tomusokeriin vettä tilkka kerrallaan, kunnes seos on jämäkkää. Valuta pullille. Koristele halutessasi koristerakeilla tai suklaatähdillä.
Valmistusaika: 40 min + 9 t
Vaikeusaste: hieman työläs
Hinta: noin 10 e
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2