Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Suklainen crème brûlée
60 minuuttia + jäähdytysaika . hieman työläs . 8 e
4 annosta
2 dl täysmaitoa
1 dl kuohukermaa
60 g suklaata, esimerkiksi Da Capo
3 keltuaista
½ dl sokeria
Vuokien voiteluun:
1 tl öljyä
Pinnalle:
1–2 rkl sokeria
Lisäksi:
tuoreita marjoja
1. Kiehauta kattilassa täysmaito ja kerma. Nosta kattila liedeltä ja paloittele joukkoon suklaa.
2. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Kaada joukkoon suklaaseos ja sekoita tasaiseksi.
3. Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Voitele neljä laakeaa, pientä, uuninkestävää annosvuokaa kevyesti öljyllä. Kaada crème brûlée -massa vuokiin. Nosta vuoat isompaan reunalliseen uunivuokaan. Kaada isoon vuokaan kiehuvaa vettä niin, että pinta yltää pikkuvuokien reunan puoleen väliin. Älä päästä vettä pikkuvuokiin.
4. Kypsennä uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Nosta vuoat varovasti vesihauteesta. Anna jäähtyä ja tekeytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.
5. Ripottele crème brûléen päälle sokeria. Paahda sokerikuorrutus kaasuliekittimellä kauniin ruskeaksi. Rapean sokerikuorrutuksen valmistaminen onnistuu parhaiten kaasuliekittimellä. Voit paahtaa kuorrutuksen myös grillivastuksen alla, mutta ole tarkkana, ettei vanukas lämpene. Anna jäähtyä, jotta kuorrutuksesta tulee rapea.
6. Koristele crème brûléet tuoreilla marjoilla ja halutessasi sulatetulla suklaalla.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2