Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Passiohedelmäinen juustokakku
25 min + paisto ja vetäytyminen 5 t . hieman työläs . 17 e
noin 16 palaa
Pohja:
250 g kandisokerikeksejä (esimerkiksi Bastogne) tai Digestive-keksejä
125 g voisulaa
Täyte:
10 passiohedelmää
1 sitruuna
2 pkt (400 g) tuorejuustoa
1 pkt (250 g) mascarponejuustoa
2 dl kuohukermaa
2 ½ dl sokeria
4 kananmunaa
Päällys:
¾ dl vettä
2 rkl sokeria
3 passiohedelmän siemenet
1. Tee pohja. Murskaa keksit. Lisää voisula ja sekoita. Painele seos vuokaan (Ø noin 23 cm), jonka pohjaan on pingotettu leivinpaperi. Nosta jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet täytteen.
2. Painele passiohedelmien sisukset tiiviin siivilän läpi mittakannuun. Lisää sen verran sitruunamehua, että saat yhteensä 1 ¼ dl mehua.
3. Laita tuorejuusto kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää mascarpone. Lisää kerma, sokeri, munat ja passiohedelmien mehu. Vatkaa tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjalle.
4. Paista 160-asteisessa uunissa noin 1 t 15 minuuttia tai kunnes kakku on reunoilta kypsä, mutta keskeltä hieman tytisevä. Kakku kiinteytyy jäähtyessään. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi. Peitä kelmulla ja nosta viileään vähintään 4 tunniksi.
5. Tee päällys. Mittaa vesi ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä keskilämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Anna kiehua noin 5 minuuttia, kunnes seos muuttuu paksummaksi. Lisää passiohedelmän sisukset. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Levitä seos juustokakulle.
UUnijäätelö on ihastuttava yhdistelmä lämmintä ja kylmää. Saat lisää makua kakkupohjaan hillolla tai vaikkapa lemon curdilla.
UUnijäätelö on ihastuttava yhdistelmä lämmintä ja kylmää. Saat lisää makua kakkupohjaan hillolla tai vaikkapa lemon curdilla.
Runeberginkakun koristelussa saa olla luova, kunhan varmistaa, että jokaisen palaan osuu riittävästi hilloa ja kuorrutetta.
Klassikkoresepti runeberginkakku
Runeberginkakun koristelussa saa olla luova, kunhan varmistaa, että jokaisen palaan osuu riittävästi hilloa ja kuorrutetta.
Klassikkoresepti runeberginkakku
© Fokus Media Finland. Materiaalin kopioiminen muuhun kuin yksityiseen, ei-kaupalliseen käyttöön kielletty.
Aineiston käyttö uuden palvelun osana kielletty.
Fokus Media Finland Oy, Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki, Y-tunnus 2618356-2