Photography: Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Oliiviöljyssä paahdettu uunilohi
20 min + 15 min . helppo . noin 20 e
4 annosta
600 g ruodotonta lohta
suolaa, mustapippuria myllystä
200 g kirsikkatomaatteja
2 dl oliiveja
1 (luomu)sitruuna
Yrttiöljy:
2 valkosipulinkynttä
2 dl oliiviöljyä
1 dl hienonnettuja yrttejä
1. Pyyhkäise lohi talouspaperilla kuivaksi. Leikkaa annospaloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita palat pieneen uunivuokaan tai uunikestävään paistinpannuun. Lisää joukkoon kirsikkatomaatit ja oliivit.
2. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Laita ne pannulle öljyn kanssa. Lämmitä. Lisää joukkoon yrtit. Kaada seos uunivuokaan.
3. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes lohi on vielä aavistuksen pinkki sisältä. Voit halutessasi tarkistaa kypsyyden paistolämpömittarilla (kalan sisälämpö 42–52 astetta).
4. Viimeistele sitruunan kuoriraasteella ja puristetulla mehulla.
Kreikkalaiset sitrusperunat
15 min + 55 min . helppo . noin 5 e
4 annosta
1 kg pienehköjä perunoita
2 ½ dl kasvislientä
¾ dl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 ½ tl suolaa
1 rkl kuivattua oreganoa
½ tl kuivattua chiliä
4 valkosipulinkynttä
1 dl hienonnettua oreganoa tai lehtipersiljaa
1 rkl sitruunan kuoriraastetta
1. Raaputa perunat puhtaiksi. Puolita tai leikkaa tarvittaessa tasakokoisiksi paloiksi. Laita uunivuokaan. Lisää kasvisliemi, öljy, sitruunamehu ja mausteet. Kuori ja puolita valkosipulit. Lisää ne vuokaan.
2. Peitä vuoka foliolla. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Poista folio. Jatka paistamista noin 30 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Sekoita muutaman kerran paistamisen aikana. Paistoaika riippuu perunoiden koosta.
3. Viimeistele tuoreilla yrteillä ja sitruunan kuoriraasteella.
UUnijäätelö on ihastuttava yhdistelmä lämmintä ja kylmää. Saat lisää makua kakkupohjaan hillolla tai vaikkapa lemon curdilla.
UUnijäätelö on ihastuttava yhdistelmä lämmintä ja kylmää. Saat lisää makua kakkupohjaan hillolla tai vaikkapa lemon curdilla.
Runeberginkakun koristelussa saa olla luova, kunhan varmistaa, että jokaisen palaan osuu riittävästi hilloa ja kuorrutetta.
Klassikkoresepti runeberginkakku
Runeberginkakun koristelussa saa olla luova, kunhan varmistaa, että jokaisen palaan osuu riittävästi hilloa ja kuorrutetta.
Klassikkoresepti runeberginkakku
© Fokus Media Finland. Materiaalin kopioiminen muuhun kuin yksityiseen, ei-kaupalliseen käyttöön kielletty.
Aineiston käyttö uuden palvelun osana kielletty.
Fokus Media Finland Oy, Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki, Y-tunnus 2618356-2