Hanna Linnakko
Stollenkranssi
noin 12 palaa
1 pkt (450 g) gluteenitonta pullataikinaa (Pirkka)
Täyte:
1 ½ dl kuivattuja karpaloita tai kuivattuja aprikooseja pieninä paloina
½ pkt (50 g) appelsiininkuoripaloja
½ dl tummaa rommia tai omenamehua
1 dl rouhittua pähkinää, esimerkiksi pistaasipähkinöitä
150 g mantelimassaa
Voiteluun:
3 rkl laktoositonta voita sulatettuna
Päälle:
noin 1 dl tomusokeria
1. Ota pullataikina hyvissä ajoin, noin kolme tuntia ennen paistamista sulamaan.
2. Laita aprikoosit ja appelsiininkuoripalat kulhoon. Lisää rommi ja anna maustua noin puoli tuntia.
3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyiksi. Ripottele päälle rommissa maustuneet hedelmät, pähkinät ja raastettu mantelimassa. Kääräise rullalle pitkältä sivulta. Nosta leivinpaperilla päällystetylle pellille. Taivuta kranssiksi.
4. Anna kohota keittiöpyyhkeen alla puoli tuntia vedottomassa paikassa.
5. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele pinta voisulalla. Paista noin 25 minuuttia, kunnes pulla on ruskistunut ja saanut väriä myös pohjaan. Voitele paistamisen aikana muutaman kerran voisulalla.
6. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Tarjoa sellaisenaan tai valuta päälle tomusokeri-vesikuorrutusta. Koristele halutessasi suklaatähdillä ja koristerakeilla.
Aika: 40 min + 1,5 t
Vaikeusaste: helpohko
Hinta: noin 13 e
© Fokus Media Finland. Materiaalin kopioiminen muuhun kuin yksityiseen, ei-kaupalliseen käyttöön kielletty.
Aineiston käyttö uuden palvelun osana kielletty.
Fokus Media Finland Oy, Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki, Y-tunnus 2618356-2