Sanna Kekäläinen
Keikauskakku
noin 12 palaa
Kakkutaikina
1 t 30 min • helpohko • noin 7 e
200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Vuokaan:
6 nektariinia, aprikoosia tai muuta kivisydämistä hedelmää
50 g voita
1 dl fariinisokeria
Päälle:
1 dl pistaasi- tai muita
pähkinöitä rouheena
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele jauhoseos muiden aineiden joukkoon.
3. Kaada taikina irtopohja- tai kakkuvuokaan. Paista 175-
asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
4..Lohko hedelmät. Sulata voi. Sekoita joukkoon sokeri. Laita seos pyöreään kakkuvuokaan (Ø noin 23 cm). Lado päälle hedelmät.
5. Lusikoi taikina kakkuvuokaan.
6. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kakku
on kypsä. Anna jäähtyä 15 minuuttia. Keikauta kakku varovasti ympäri.
7. Viimeistele pähkinöillä. Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Valmistusaika: 1 t 20 min
Vaikeusaste: helpohko
Hinta: noin 13 e
Sesongin maukkaimman kalakeiton salaisuus on itse keitetyssä kalaliemessä ja laadukkaissa raaka-aineissa.
Klassikko-ohje madekeitto
Sesongin maukkaimman kalakeiton salaisuus on itse keitetyssä kalaliemessä ja laadukkaissa raaka-aineissa.
Klassikko-ohje madekeitto
Kokeile ravintoloista tuttua kikkaa kotona ja lastaa risoton päälle herkkupaloja. Salaatti, yrtit, versot ja kasvikset, kuten broccolini ja kesäkurpitsa, antavat makua ja komean ulkomuodon.
Klassikkoresepti risotto
Kokeile ravintoloista tuttua kikkaa kotona ja lastaa risoton päälle herkkupaloja. Salaatti, yrtit, versot ja kasvikset, kuten broccolini ja kesäkurpitsa, antavat makua ja komean ulkomuodon.
Klassikkoresepti risotto
Sisilialaiset rakastavat munakoisoja. Pasta alla Norman eli tomaattisen munakoisopastan lisäksi yksi tunnetuimmista ruoista on parmigiana di melanzane. Siinä munakoisot kypsyvät kaikessa rauhassa uunin lämmössä muhkean makuiseksi vuokaruoaksi.
Sisilialaiset rakastavat munakoisoja. Pasta alla Norman eli tomaattisen munakoisopastan lisäksi yksi tunnetuimmista ruoista on parmigiana di melanzane. Siinä munakoisot kypsyvät kaikessa rauhassa uunin lämmössä muhkean makuiseksi vuokaruoaksi.
© Fokus Media Finland. Materiaalin kopioiminen muuhun kuin yksityiseen, ei-kaupalliseen käyttöön kielletty.
Aineiston käyttö uuden palvelun osana kielletty.
Fokus Media Finland Oy, Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki, Y-tunnus 2618356-2