Hanna Linnakko
12 palaa
225 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
3,5 dl fariinisokeria
4 kananmunaa
100 g kuivattuja karpaloita
100 g kuorellisia manteleita rouhittuina
100 g valko- tai tummaa suklaata rouhittuna
yhden appelsiinin kuoriraaste
3 ¼ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
Päälle:
150 g valkosuklaata
¾ dl kuohukermaa
1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Kääntele joukkoon karpalot, mantelit, suklaarouhe ja appelsiinin kuoriraaste. Sekoita leivinjauhe ja piparimauste jauhoihin. Yhdistä muiden aineiden kanssa. Kaada taikina uunivuokaan (noin 20 x 26 cm).
2. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Paistoaika riippuu vuoan koosta ja materiaalista. Kokeile kypsyyttä tikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna
jäähtyä.
3. Tee päällys. Rouhi suklaa. Lämmitä kerma kattilassa. Kerma ei saa lämmetä kiehumispisteeseen. Ota kattila liedeltä. Lisää suklaarouhe ja sekoita tasaiseksi. Kaada kakulle. Koristele halutessasi mantelirouheella tai koristerakeilla.
Valmistusaika: 30 min + 1 t
Vaikeusaste: helpohko
Hinta: 13 e
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2